Desember, år 2000

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

3.12.2000
Kvænangsfjellet. Sør-øst siden av Oksfjordvannet. Oksfjordvannet ligger der med fin og tykk stålis.
Sandbukt. Kaldt, frosent og snøen lar vente på seg. Endelig skøyteis. Ekte bånnfrosen stålis.

9.12.2000
Oksfjorden, endelig kommer det snø. Oksfjorden med Svartfjellet til venstre. Øra i dag, endelig ble det litt snø på bakken. Sandbukt. 11-12 kuldegrader og snø.
Med snøen forsvant skøyteisen på Oksfjordvannet. Nei har du sett. Desember og snart er det jul, ikke rart nissen viser seg fram. Innover Straumfjorden i ettermiddag.

17.12.2000
Øra i dag. Begynner å bli vanskelig å ta bilder pga. lite lys. Sandbukt. Bare en uke igjen til julaften. Oksfjordvannet og Nouvas. Oksfjordvannet. Sansvarre til høyre.
Snøen pynter opp grantrærne i skogen. Rene julestemningen i skogen. Herr og Fru Julenisse har tatt plass i vinduet og passer på hytta.

21.12.2000
Straumfjorden. I morgen snur sola, men likevel ser man rester av sollyset i skyene. Oksfjorden ligger blikkstille. Sandbukt i ettermiddagslys.
Øra. Kvænangen. Sandnesdalen. Bilde tatt mot øst.

24.12.2000
Oksfjorden. Noen snøbyger lurer ute på "yttersida". Svartfjellet til venstre.
Øra i Oksfjord, julaften år 2000. Sandbukt. Relativt bra vær denne julaften, det er i alle fall kommet julesnø. Oksfjordvannet.
Sør-øst siden av Oksfjordvannet. Båtfjellet i bakgrunnen. Oksfjordvannet. Ser litt tett ut ute i havgapet. Oksfjorden og Svartfjellet.

31.12.2000

Det er blitt nyttårsaften. En tur i skogen forteller at det er elg her, men vi ser ingen. Bare spor, men ingen elg. Kirketinden i bakgrunnen. Fint lys i skogen og på himmelen i dag.
Sandbukt denne siste dagen i år 2000. Øra. Dagen er i ferd med å gå over til å bli kveld og det gir noen utfordringer for den som skal ta bilder.