Desember, år 2001

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder fra 2.12.2001
Øra i Oksfjord. Sandbukt. Mildvær og noen glatte veier. Resultatet av den kraftige vinden tidligere i uken.

Bilder fra 9.12.2001
Vestlig liten kuling er det meldt. Øra med Langfjellet i bakgrunnen. Skikkelig søleføre i Sandbukt i dag.
Det er nå is på ca. 1/2-parten av Oksfjordvannet. Spørsmålet er om det tiner eller fryser på mer. Oksfjordvannet. Hvis en ser godt etter, så kan man se iskanten midt på vannet. Sør-øst siden av Oksfjordvannet.
Snøfokk over Kvænangsfjellet i dag. Prøvde å ta bilde i motvind, men snøen var som kuler som traff ansiktet. God vind med andre ord.

Bilde fra 15.12.2001
Flotte farger innover Straumfjorden i dag.

Bilder fra 16.12.2001
Øra i dag. Stormen som er varslet er på vei ser det ut til. Sandbukt i dag. Ikke bare å få tatt bilde i delvis mørke og med 14 sekundmeter vind i ansiktet.
Oksfjordvannet og Nouvas. Den lille isen som var her i forrige uke er nå borte. Sjøen bryter mot land ved Klubbenes.

Bilder fra 22.12.2001
Øra i dag. Sandbukt. Det snør tett i disse dager. Danskefjellet i bakgrunnen der inne i snøkovet.

Sørsiden av Oksfjordvannet,som forøvrig nå er froset over det hele. Et lite gresstrå strekker seg fortsatt opp over snøen. Nesten 42 cm. snø siste 5 dagene, helt vannvittig. Næmen, har du sett. Julenissen dukket plutselig opp, noe lettere forskremt over å bli oppdaget.

Bilder fra 23.12.2001
Det snør og det snør og det snør og........................

Et par julekortbilder ble det i dag. Typisk julekortbilde, ikke sant??? Sjekk målestaven i dag vs. den fra i går. Nå er det 56 cm snø på under 1 uke.

Bilder fra 25.12.2001
Øra med Langfjellet der bak. Sandbukt 1. juledag, noen lette snøkorn ligger i lufta.
Oksfjord i dag, et dårlig bilde pga. mørket. Måtte "mekke" litt på den. Oksfjordvannet. Her har det gått elgku med tvillinger for ikke så mange timene siden. Sørsiden av Oksfjordvannet.

Bilder fra 29.12.2001
Øra og Langfjellet. Frostrøyken driver ut fjorden i dag. Sandbukt, rundt 16-18 minusgrader har det vært i dag. Nå er det lett å se spøkelser i skogen.
Oksfjorden med Kågen bak til høyre i frostrøyken. Øra med Svartfjellet i bakgrunnen. Til og med isklumpene fryser..........................