September, år 2001

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder fra 2.9.2001
Sørlig vind inn mot Øra. Sandbukt. Varmt, men nye vind. Vestsiden av Oksfjordvannet. Danskefjellet i bakgrunnen.
Nouvas, 1112 moh. Vassbotn med Kirketinden bak til høyre. Mye rognebær. Blir det lite eller mye snø til vinteren????

Bilder fra 8.9.2001
Vanlig syn for tiden. Et lag med bjørkesopp på sjøen. Svartfjellet i bakgrunnen. Mer bjørkesopp. Danskefjellet i bakgrunnen.
En tur på sjøen i dag. Til høyre, en av seisnurperene som tømmer fjordene for fisk. Inn Straumfjorden. Sola med en flott "lenticularis" til høyre for seg. Elg midt i bildet og snart er det elgjakt....!

Bilder fra 9.9.2001
Øra i Oksfjord. Sandbukt, i dag er det overskyet.
Kvænangstindene, Rakkenes til venstre. Kvænangen med Valan der nede ved vannkanten. I dag var det 4 stykker samtidig i matfatet. Fikk bilde av halvparten. Her er det om å gjøre seg feit til vinteren. Solsikkefrøene går unna med rekordfart.

Bilder fra 16.9.2001
Øra med Langfjellet i bakgrunnen. Sandbukt. I dag er det kjempeflott vær. På fisketur. Blikkstille og Nouvas i bakgrunnen.
Hamneidet til venstre, Maurnes til høyre og Kågen i bakgrunnen. Ingen fisk her så nå stikker jeg ut til "støtta". Storeng til høyre og litt til venstre ligger Hakksteinen. Framme ved "støtta". Meiland med Kvænangstindene i bakgrunnen. Inn Reisafjorden.
"Støtta" med Haukøya til høyre. Der bak en plass skimtes Skjervøy. Det var flere på fisketur i dag, bla. denne nisen. Dagens middag: Småsei, pakket i folie og stekt på åpen varme. Kaffe til dessert. Hørte jeg noen sikle?????

Bilder fra 23.9.2001
Øra i Oksfjord. Fint, men litt kjølig vær i dag. Sandbukt. Noen snøbyger går over fjelltoppene.
Tok meg en liten spasertur på Kvænangsfjellet i dag.
Flekker med nysnø på toppene. Noen klorer seg fast selv om snøen ligger tett inntil. En av mange varder på Kvænangsfjellet. Nede i bakgrunnen ser vi Valan. Noen snøbyger var det også innimellom.
Nouvas med snø på toppen. Kirketinden er dekket av snø. Ring rundt sola i ettermiddag. Er det værforandring i vente???

Bilder fra 28.9.2001
Øra i Oksfjord. Det er kommet snø i natt. Snødekt Sandbukt. Hvor lenge ligger denne snøen???