Mars, år 2002

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder fra 2.3.2002
 Endelig kom jeg meg på scootertur, her utsikt mot Lillelvdalen. Og her har vi Storelvdalen. Bjørnskardet med Svartfjellet langt der bak.
Slike ser man overalt for tiden, og i mengder. Oksfjordvannet. Mitt lille framkomstmiddel, Yamaha V-max 4.

Bilder fra 3.3.2002
Øra og Langfjellet. Kjempevær i dag, sola skinner over Sandbukt.
På tur opp Reisadalen, her i området Vinnelys. På tur ned Reisadalen. Røyelkampen omtrent midt i bildet. Det blåser på toppene. Her ser vi innover Straumfjorden.

Bilder fra 11.3.2002
Det snør og det snør og det snør og det snør og..........................
Dette er Øra i Oksfjord. Jeg grynner i snø til magen for å få tatt dette bildet, HJÆLP!!!!!!!!!!! Sandbukt. Og snøen, den laver ned i mengder............. En middels liten brøytekant. Denne måtte jeg over for å få tatt bildene i dag.

Bilder fra 15.3.2002
Denne sperrebommen møter de som skal nordover i dag. Kvænangsfjellet er stengt pga. snøskred. Dette gjelder også tyskerne i sitt gromme millionglis type BMW X5. Her er bilde av sørsiden. Sporene etter snøskred kan man se over hele fjellsiden.
Rett ovenfor der bildet er tatt, gikk skredet og tok med seg en TV-omformer. Hvis man ser godt etter, kan man se TV-masten som har fått seg en "ansiktsløfting". Også nedefor sperrebommen har det gått et snøskred. Denne kom nesten ned til veien.

Bilder fra 16.3.2002
Så var sperrebommen oppe og det er fri ferdsel over Kvænangsfjellet. Her er TV-omformeren som gikk fløyten i et av snøskredene. Her har det vært enorme krefter i sving.
På tur ned fra fjellet. Store brøytekanter ved Tverrelva. Et av mange snøskred, TV-omformeren skimtes såvidt i bakgrunnen. Det hadde sikkert ikke vært noe moro å kjøre forbi her når skredet kom over veien.

Bilder fra 17.3.2002
Øra i dag, kl. er 0930 og vi er på tur til Reisadalen. Lett snø over Sandbukt.
Utsikt oppover Reisadalen. Bilde tatt fra PG-starten ved Svartfoss, ca. 400 m. over dalbunnen. Vingen min venter utålmodig på at jeg skal bli ferdig med fotograferingen. Geir er klar til start, er førstemann å fly PG ved Svartfoss. Bjørn gjør klar i bakgrunnen.

Bilder fra 21.3.2002
Oksfjordvannet i ettermiddag. Oksfjorden ligger stille og blank. Oksfjorden og Reisafjorden.
Måtte bare ta med dette bildet av fjelltoppen i ettermiddagssol. Skyene flammer opp i solnedgangen.

Bilder fra 24.3.2002
Øra, søndag formiddag kl. 0900. Overskyet og grått i Sandbukt. Okse, ku og kalv har parkert ved siden av fotballbanen.

Bilder fra 28.3.2002
Øra i Oksfjord, fullmåne og stor sjø. Regnbygene holder seg litt unna midt på dagen. Sandbukt. Ca. 5 plussgrader midt på dagen.
Oksfjordvannet og Nouvas. Neida, det er ikke maur. Det er deltakere i isfiskekonkurransen. Råflaks med været. Før og delvis etter høljet regnet ned.

Bilder fra 29.3.2002
Sandbukt sett fra sjøsiden. Oksfjorden og Reisafjorden med Kågen i bakgrunnen.
Stormåsen fikk seg en godbit i dag. Det var mange som fikk seg middag i dag. Tør jeg nevne at det var skreimølja til middag i dag??

Bilder fra 31.3.2002
Noen få kilometer fra Svensby mot Nord-Lenangen står denne bua. Jægervatnet, sjekk DET været og DEN naturen.
Oppe på Rundfjellet. Utsikt mot Nord-Lenangen. Utsikt fra Rundfjellet og innover Ullsfjorden.