April, år 2003

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder fra 6.4.2003
Noen lette snøbyger ligger på lur ute i fjorden. Sandbukt. Det er en kamp mellom sol og snøbyger i dag.
Flotte skyformasjoner. Man kan bli religiøs av mindre..... Det er store brøytekanter på Kvænangsfjellet i år. Snøbyger på lur ute i Kvænangen. Mye snø på Kvænangsfjellet.

Bilder fra 10.4.2003
Oksfjord nå i ettermiddag. Bilde tatt på vei opp på Danskefjellet, ca. 400 moh. "Nærbilde" av Sandbukt m/omegn......... Ut Oksfjorden, Klubbenes og Reisafjorden. Langt bak skimtes Lyngsalpene. Utsikt fra en av PG-startplassene våre, Langfjellet i sentrum.

Bilder fra 13.4.2003
Øra i dag. Lettskyet på formiddagen, men i kveld regner det. Sandbukt, 7-8 varmegrader.

Bilder fra 17.4.2003
Les mere om denne dagen under menyvalg "oppdatering".
På tur opp på Danskefjellet, ser seg tilbake, hva skal denne dagen gi oss?? Foto: Bjørn H. Tunge sekker på ryggen. Dette ble et jækla bra bilde, ikke sant?? Bjørn måler vindstyrken, er nok litt i overkant og fra feil retning. "Gutta på tur".
Oksfjorden sett fra Danskefjellet, ca. 500 moh. Sørsiden av Oksfjordvannet og Svartfjellet i bakgrunnen. Nydelig vær i dag. Sør-øst siden av Oksfjordvannet. Oksfjordalen i bakgrunnen. Slik ser "Danskevannet" ut på vinterstid.
Bakvind, og "paraventing" er iverksatt. Rett bak "vindpølsa" er målet for landingen i dag. Så blåser det opp, 5-6 m/s bakvind, og vi iverksetter ny "paraventing". Mer "paraventing". Charles ligger i "le" og passer på at vingen ikke flyr sin vei av seg selv. Foto: Bjørn H.
Plutselig vindstille på start, og dermed er neste bilde fra fiskekonkurransen på Oksfjordvannet. Mye folk på Oksfjordvannet i dag.

Bilder fra 20.4.2003
Øra i dag. Nå tiner snøen på fulle mugger. Sandbukt. 14-15 varmegrader i skyggen er ikke vanlig kost på denne årstiden.
Mye folk på Kvænangsfjellet i dag til tross for mye vind. Kvænangen. Oksfjordvannet. Noe sørpe på isen, men fortsatt kjørbar. Oksfjorddalen.
Er det våren som er kommet eller er hestehoven tidlig ute?? Varmen og snøsmeltingen gir stor vannføring i elver og bekker. Oksfjordvannet og Nouvas. Overflatevann, men det er fortsatt tykk stålis under.

Bilder fra 27.4.2003
Sol og fint vær i dag, men litt kald vind. Sandbukt. Tiner ikke riktig så fort nå for tiden.
Kvænangsfjorden. Kvænangstindene i bakgrunnen. Sikkert vårtegn. Gåseflokken på mellomlanding i Sørstraumen.