Februar, år 2004

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder fra 1.2.2004
Øra. Lette snøbyger i lufta og nesten 10 kuldegrader. Sandbukt første februardagen i 2004.
Storelvdalen i bakgrunnen. Lillelvdalen. Bjørnskardet.
Fortsatt masse elg i Oksfjord-området. Heindalstinden til venstre, Kirketinden til høyre. Månen viser seg fram rett over Nouvas.

Bilder fra 8.2.2004
Øra i dag. Små gløtt av sol var det også i dag. Sandbukt.
Strategien for elgtellingen settes, hvem kjører hvor?? Oksfjorddalen. Nouvas og Kvænangsfjellet i bakgrunnen.
Oksfjordvannet. Sola skinner på innlandet. Oksfjorden. Snøbygene ligger på lur ute på Reisafjorden.
Noen har vist tenkt seg på sjøen i uka som kommer. Om vi så elg?? Javisst, her inne i skogen er det 5 stykker.

Bilder fra 15.2.2004
Snøbygene har kommet og gått hele dagen. Sandbukt. 0 grader og mildvær.
Oksfjorden. Klubbenes til venstre, Storeng til høyre. Storeng. Kågen skimtes til venstre i bildet.
Kvænangen. Øyene Skorpa i forgrunnen og Spildra i bakgrunnen.

Bilder fra 20.2 - 1.3.2004
Vesterålen rundt..................
M/S Kong Harald på tur inn til Sortland. 5 grader slagside til babord pga. sterk vind. På tur til Stokmarknes. Morgensola titter opp over Lofoten. Slike bruer er det overalt i Vesterålen. Dette er brua over til Børøya. Stokmarknes. Her har de båtene på land(!). Gamle M/S Finnmarken markerer hvor hurtigrutemuseet er.
På tur til Melbu. Dette må vel være del av den såkalte "Lofotveggen" eller???? Melbu. Jeg fikk så usteikanes lyst på en nordlandspils....... På tur inn til Myre, klokken er "før åtte om morgenen". På tur ut til Bø. Nydelig vær denne dagen.
Flotte fjell og sjøen er blikkstille. Her kan man fort drømme seg bort. Det ble noen stopper pga. fotografering på denne turen ja.... Nesten framme i Bø. Bakom ligger storhavet.........
Det er ettermiddag og oppdraget i Bø er utført. Fortsatt kjempevær. Legg merke til kirketårnet som stikker opp i "kløfta" på bildet. Skulle likt å ha vært her på sommeren. Ny dag og Andenes står for tur. Været har snudd og det er vind og snøkov. Viste dere forresten at Andøya er flat som en pannekake på østsiden?? Det gjorde ikke jeg. Andenes i sikte, fortsatt snøkov og vind.
Ny dag og Andenes er lagt bak meg. Fint vær, men fyttegrisen hvor stygge ting man ser. Strøm- og telefonkabler og et beist av en vindmølle. Heldigvis finnes det fortsatt steder som ikke er skjemmet av kabler og vindmøller. Har mest lyst til å sette meg ned i veikanten, men plikten kaller..... Sørgående M/S Finnmarken (den nye) på tur gjennom Risøyrenna. Her er det akkurat dypt nok til at hurtigruta kommer seg gjennom. Oppdraget mitt er ferdig. Jeg tar farvel med "den blå byen", dvs. Sortland. (PS! Til høyre, Strand Hotell, og der har de vanvittig god mat i restauranten).