Februar, år 2006

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder fra 5.2.2006
Øra i dag. Endelig sol, men det er kaldt, rundt 15 minus ved sjøen. Sandbukt. Sola har vist seg nede i bygda, men jeg rakk ikke ut for å ta bilde.
Oksfjorden ligger med et teppe av frostrøyk over seg. Reisafjorden med Gjøvaren til venstre og Kågen til høyre. Oksfjordvannet og Nouvas med månen hengende over seg. Her er det 23 minusgrader.
Elgen har også dukket opp. Den må vel vise seg nå som det snart er elgtelling. Sola titter opp bak fjellene. Nede i Vassbotn er det 24 minus, mens det bare er 10 der jeg tar bildet fra. Oksfjordvannet er nå froset skikkelig til og scooterløypa er endelig stukket opp.

Bilder fra 11.2.2006
Et nydelig vær i dag, passer bra, for denne helgen er det elgtelling. Sola skinner i fjellene denne formiddagen. 3-4 kuldegrader.
"Elgtellerne" samles oppe i dalen. Vi teller både høyt og lavt. Utsikt nedover Oksfjorddalen. Og utsikt oppover dalen. Joda vi finner elg i massevis.

Bilder fra 12.2.2006
Det er søndag, og det er blitt mildvær. 5 varmegrader i dag. Sandbukt, stille og overskyet.
Har du sett, der var det en elg, det var faktisk 3 stykker der inne i skogen. Utsikt innover Lillelvdalen. Mektige Vaddasgaissat (1200moh) strekker seg opp mot himmelen.
Utsikt nedover Vaddas. Enda mere elg, her var det tomt i går, dette er elg nr. 7 i området i dag. Oksfjorden ligger stille søndag ettermiddag.

Bilder fra 19.2.2006
Solskinn idag, men kaldt. Frostrøyken ligger utover fjorden. Sandbukt. 12-14 minusgrader.
En kald kjøretur opp til Bjørnskardet. Utsikt mot Oksfjordvannet. Bjørnskardet. Storelva. 18-20 minusgrader. Kvænangen.
Disse 4 elgene dukket opp på formiddagen Senere på dagen var det bare mor og 2 barn å se. Den fjerde var nok lengere inne i skogen.

Bilder fra 22.2.2006
På tur hjem fra jobb, flotte skyer på himmelen. Dette er bølgeskyer, det latinske navnet er "lenticularis" og betyr linse.

Bilder fra 26.2.2006
Og så kom snøen, og det i mengder. Sandbukt, 3-4 kuldegrader og snø fra nord.
En liten klarning i været. Legg merke til all snøsørpen som ligger mot land. Vi har vel fått rundt 30 cm snø de siste dagene. Slik så det ut på Kvænangsfjellet da jeg var der oppe i dag.

Bilder fra 28.2.2006
På vei til jobb, 3 stk. ekorn møter meg når jeg kommer ut av døra. Etter å ha kjørt ca. 1 kilometer dukker disse 5 opp, det var 2 til litt lengere inne i skogen. På tur fra jobb, nå har vi snart ettermiddagssol også i fjordbotnen.