Desember, år 2006

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder fra 3.12.2006
Øra, rundt 0 grader og lette snøbyger. Sandbukt, det ble straks litt lysere med nysnøen.

Bilde tatt 5.12.2006
Oksfjord bader i lyset fra fullmånen.

Bilder fra 10.12.2006
Øra i dag. Gråvær og lite snø. Sandbukt. Rundt 0 grader i dag.
Oksfjord. Oksfjordvannet og Nouvas. Antydning til is på vannet, men det blir neppe skjøyteføre på denne siden av nyåret. Kvænangsfjellet med Storbukttinden i bakgrunnen. Lite snø her oppe også. Kvænangen.

Bilder fra 16.12.2006
Øra, lette snøbyger på lur ute i fjorden. Sandbukt. Temperaturen ligger rundt 0 grader.
Oksfjordvannet og Nouvas. Sør-øst siden av Oksfjordvannet, det er mer eller mindre is over hele vannet nå. Oksfjordvannet.

Bilder fra 24.12.2006
Øra, noen snøbyger ligger på lur ute i fjorden. Sandbukt, det er julaften 2006. Rett oppunder 0 grader og bakken er dekket av fin julesnø.
Oksfjorden, bak skydekket er himmelen alltid blå. Oksfjordvannet. Når blir det scooterføre her mon tro?? Kvænangen med Valan midt i bildet. Julesnø på Kvænangsfjellet.

Bilder fra 30.12.2006
Øra lille-nyttårsaften. 5-6 kuldegrader og på bakken ligger det ca. 40cm snø. Sandbukt på nest siste dagen i år 2006.
"Å leke med lys. En tur i skogen en kveld i måneskinn"
Man ser troll og nisser overalt i skogen i dag. Men, var det ikke huldra som var der borte i skogen?? Det er bare å la fantasien løpe. Mengder med snø på trærne...........
Durmålsskardet og Svartfjellet i måneskinn. 2 bilder av samme motivet, dette er tatt uten bruk av blitz, men med lang lukkertid. Samme motivet, men denne gangen med blitz. Resultat: 2 helt forskjellige bilder. "Om å leke med lys..............."

Bilder fra 31.12.06 - 1.1.07
Godt Nytt år!
Kvarter igjen av 2006. Svartfjellet bader i måneskinnet. Lysene fra Skjervøy skimtes over Langfjellet. Oppe i det blå viser han sjøl hvem som har det fineste fyrverkeriet av alle.
Så går rakettene til værs fra Sandbukt. Vi takker for året som har gått og er på full fart inn i 2007. Noe av fyrverkeriet lyser opp hele Sandbukt.
Utover Oksfjord-landet har de også fått opp dampen. Og ute i Hamna har de ikke behov for gatelys.