Februar, år 2007

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder fra 4.2.2007
Øra, noen tynne skyer, ellers fint vær. Sandbukt, rundt 8 minus.
Sola skinner svakt på toppen av Nouvas og Danskefjellet. Krysset E6-Øvergård. Her gikk det et snøras for noen dager siden. Sola viser seg i Storbukttinden. Minus 12 og god østavind på Kvænangsfjellet i dag.

Bilder fra 11.2.2007
Øra. Snøbygene valser innover fjorden. Sandbukt, 1-2 kuldegrader og snøen laver ned i mengder.
Oksfjorden, ikke mye sikt her nei. Hit, men ikke lengere. Kvænangsfjellet er kolonnekjørt i dag pga. været. En liten åpning i været oppe i Oksfjorddalen. Heindalstinden i bakgrunnen. Snøbygene er på tur opp dalen.

Bilder fra 17.2.2007
Denne helgen er det elgtelling i Oksfjord.
Gjengen er samlet for å starte årets telling av elg. Fint vær i dag, litt kaldt men sola hjelper på. Kirketinden i bakgrunnen. Tydelige spor etter dem vi skal telle, men hvor er de som har laget sporene??
Som nevnt, det var et nydelig vær i dag. Nouvas i bakgrunnen. Oladalen, der nede er det ca. 15 minus og kanskje mere til. Måtte bare ta et bilde av den enslige furua.
Og der, endelig fant jeg noen av de vi lette etter. Her i området var det okse, ku og kalv. Mye snø i skogen, så man må holde litt avstand for ikke å skremme elgen.

Bilder fra 18.2.2007
Øra søndag formiddag, 12-14 minus og relativt kjølig. Sandbukt. Et nydelig vintervær, men kjølig som sagt.
Oksfjorden og Oksfjordvannet. Utsikt fra Langfjellet. Så dukker disse opp. Jervespor og det er fra en tispe iflg. ekspertisen. Det så så idyllisk ut denne klyngen med trær, måtte bare ta et bilde. Arildselvdalen. Et av de fineste bildene denne helgen. Trolldalen.
Nouvas. Danskefjellet. I forgrunnen Sansvarre, i bakgrunnen Nouvas og Kvænangsfjellet til høyre i bildet. Oppover Oksfjorddalen. Så dukker disse opp, gaupespor må vite.
Om vi fant elg, ja selvfølgelig, her mor og barn. Litt lengere borte i skogen, stod denne enslige elgen i dypsnøen. Oppe i Storelvdalen var det overraskende nok ikke elgspor å finne. Utsikt fra Storelvdalen og ned mot Vaddas. Mektige Vaddasgaisat på 1300 meter reiser seg mot himmelen.
Oksfjorden på ettermiddagen. En snartur opp ovenfor lysløypa i Oksfjord avdekker et nytt jervespor, litt mindre enn den fra tidligere på dagen. Ingen elg er å se i kikkerten og sola river fra seg de siste solstrålene denne dagen. Et kaldt bilde av Oksfjordvannet avslutter denne dagen og nå skal jeg hjem for å tine en frosen kropp.

Bilder fra 22.2.2007
En utrolig flott "lenticularis" over Reisafjorden i morges da jeg dro på jobb. Se hvor fin den er..........

Bilder fra 25.2.2007
Øra. Fiskelva fryser til nå for tiden, ikke så rart, det har vært frost de siste to ukene. Sandbukt, rundt minus 10 og nesten stille.
En flott bisol var det å se på himmelen i dag, her er den høyre bisol. Og her er den venstre bisolen, utrolig skarp og fin. Her er begge bisolene med på bildet. Oksfjorddalen i bakgrunnen. Kvænangsfjellet i dag. Høyre bisol er med på bildet.
Utsikt fra Storeng mot Steinsvik. Gjøvaren til venstre, Kågtindene til høyre. 3 stk. elg, dvs. 10% av elgene i Oksfjord. Her er det okse, ku og kalv.