Juli, år 2007

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder fra 6.7.2007
Øra i dag, 22-23 varmegrader og nesten skyfritt. Heldigvis litt østavind som kjøler ned temperaturen. Mere sommer enn dette kan det ikke bli, "mykje lys og mykje varme" + en horde med plagsom klegg.

Bilder fra 8.7.2007
Kokvarmt i dag også, 20-22 varmegrader. Heldigvis er det en god østavind og som gjør at varmen ikke er så intens. Ikke en sky på himmelen. Til gjengjeld er det uante mengder med hissig klegg.
Mye vind og bølger på Oksfjordvannet i dag. Det renner godt med vann i Tverrelva, det smelter nok noe snø i fjellene for tiden. Straumfjorden sett fra Straumfjordbotn.
Steinsvika. Ut mot det åpne havet og det første en vil støte på av land hvis en fortsetter rett fram, er hvistnok sørspissen av Grønland. Fra Steinsvika. Gjøvaren og Kågen i bakgrunnen. Storvika.

Bilder fra 15.7.2007
Steikandes varmt i dag, 22-23 varmegrader. Sandbukt i sommervarmen.
Oksfjorden. Ikke mye snø igjen i fjellene. En flott sky av typen "cumulus mediocris" over Valan. Sent søndag kveld, en regnbue over Båtfjellet.

Bilder fra 22.7.2007
Skjitvær i dag, regn og surt og kaldt. Sandbukt, ca. 8-10 varmegrader.

Bilder fra 29.7.2007
Øra, i dag "bare" ca. 20 grader. I går var det bortimot 25 varmegrader. Sandbukt. Ikke så mye sol i dag, heldigvis. I går var det rent for meget(!).
Oksfjorden, noen skyer av typen cumulus over Danskefjellet og Nouvas. Oksfjorddalen med Heindalstinden i bakgrunnen. Kvænangen.
Mamma "nøtteliten" er på besøk. "Er det noe nøtter her inne mon tro??" "Ja har du sett, her var det stappfult med nøtter." "Jeg tror jeg graver ned noen nøtter til vinteren."