Mai, år 2008

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder tatt 1.5.2008
Øra. Det kan se ut som noe av snøen tiner, er det vår i lufta??? Sandbukt. Rundt 15 varmegrader, blikkstille og ikke en sky på himmelen.
Oksfjorden ligger blikkstille. Reisafjorden lilgger også blikkstille. Klubbenes til venstre, Storeng til høyre. Et annet sikkert vårtegn, hestehoven. Og her har vi en mengde vårtegn. Ser ut til å bli mye vår i år(!).

Bilder tatt 4.5.2008
Øra i dag, overskyet og regn. Sandbukt. 6-7 varmegrader.
Det ligger et lag med "tåke" over veibanen. Kaldt regn på varm asfalt gir kondens. Noe tåke på sørsiden av Kvænangsfjellet i dag.

Bilder tatt 10.5.2008
Øra i dag. Mye snø er borte, men i dag er det vinter igjen. Mye vind og snøbygene ligger på lur. Sandbukt. Temperaturen ligger like over 0.
Sandnesdalen i dag, mye vind og dårlig sikt. Ja her er det ikke mye sikt. Hadde det vært mere snø på bakken hadde Kvænangsfjellet vært stengt i dag, det er sikkert. Brøytestasjonen på Kvænangsfjellet. Gildetun. Skimter såvidt Storbukttinden i bakgrunnen. Her må man navigere etter brøytestikkene.
Oksfjordvannet. Spørsmålet er: Når går isen av vannet? Tror ikke den forsvinner 21. eller 22. mai som 6 av de siste 8 årene. Sørsiden av Oksfjordvannet. "Det snør, det snør, tiddeli bom...."

Bilder tatt 11.5.2008
Øra, overskyet, rundt 4-5 varmegrader. Sandbukt. Noen lette snøbyger har det vært i dag også, men ikke slik som i går.

Bilder tatt 12.5.2008
Øra. Et par varmegrader og sluddbygene står i kø ute i fjorden. Sandbukt.
Her var det stopp, ingen tur på Kvænangsfjellet i dag.
Kolonnekjøring pga. uvær. Da ble det en tur opp Oksfjorddalen istedenfor Kvænangsfjellet. 15-20 cm. snø på veien. Storbakken. Oksfjordvannet i bakgrunnen. Ny snøbyge på tur inn Oksfjorden.

Bilder tatt 17.5.2008
I dag er det 17. mai. Overskyet, 4-5 varmegrader, noen snøkorn i lufta. Så normalt som det kan bli(!). Sandbukt. !7. mai-toget er på vei opp mot boligfeltet.
Ut Oksfjorden, skydekket er veldig lavt i dag. Oksfjorden. Sørsiden av Oksfjordvannet. En liten antydning til at isen tiner ved elveutløpene. Det går nok noen dager enda før isen er borte fra Oksfjordvannet. Det er lite å se av den såkalte globale oppvarmingen.
Kvænangsfjellet og Storbukttinden. Kvænangen. Skorpa. Gildetun har åpent i dag og flagget vaier i vinden.
Disse buljongene, jeg mener reinene, gikk langs veien på Kvænangsfjellet. De gikk i takt, og spiste i takt. Overskyet og kjølig til tross, noen optimister nekter å tro at våren er utsatt. Hestehoven er en av dem.....

Bilder tatt 25.5.2008
Øra, blikkstille og overskyet. Sandbukt, ca. 7 varmegrader i dag.
Oksfjorden. Oksfjordvannet, såvidt at man kan ane at isen tiner.