Mars, år 2009

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder tatt 1.3.2009
Øra i dag, 8-10 kuldegrader og økende vind. Sol og så og si skyfritt.
Det blåser på toppene, Kirketinden og Båtfjellet. Snøkov på Kirketinden. Månen og Venus over Svartfjellet. Oksfjorden sent i ettermiddag.

Bilder tatt 8.3.2009
Øra i dag, temperaturen på behagelige 0 grader. Sandbukt.
Lillelvdalen. Bjørnskardet. Oksfjordvannet.

Bilde tatt 9.3.2009
Masse skyer av typen lenticularis på himmelen og en nydelig solnedgang.

Bilde tatt 10.3.2009
Enda en nydelig solnedgang i Oksfjord.

Bilder tatt 15.3.2009
Øra, blikkstille og overskyet. Sandbukt, temperaturen er rundt 0 grader.

Bilder tatt 22.3.2009
Øra, 1-2 minus og lettskyet, lite vind. Sandbukt, det har kommet endel snø de siste dagene.
Tverrelva. Det begynner å bli brøytekanter langs veien opp til Kvanangsfjellet.

Bilder tatt 26.3.2009
Begge bilder under, Copyright: Hugo Bjørnnes
Kjempeflott bilde tatt av Hugo Bjørnnes. Ikke alle er like heldig å kunne komme så nært innpå disse flotte fuglene.

Bilder tatt 28.3.2009
Øra i dag, stille, sol og temperatur rundt nullpunktet. Sandbukt, noen få tynne skyer på himmelen.
Noen solsikkefrø og hagen er full av sidesvanser, spurver, kjøttemeiser, ja fuglene vet hvilke sorter som gjester matfatet. På tur innover løypa, Oksfjordvannet er lagt bak meg. Bjørnskardet. Lillelvdalen.
Midt i bildet er "sentrum" i Vaddas. Lillelvdalen sett mot vest. Innerst i Lillelvdalen, bilde er tatt mot nord. Innerst i Lillelvdalen, bilde er tatt mot sør.
Storelvdalen. Mitt lille klenodium av en snøscooter, en strøken -94 modell Yamaha V-Max 4. 15 år gammel og bare litt over 7000 km kjørt. Flotte fjell, desverre har jeg ikke peiling på hva de heter. Til venstre for det spisse fjellet i midten går løypa innover mot Kauto, til høyre går løypa ned til Røyelen i Reisadalen.
Og her er skiltet der løypa fra Oksfjord møter løypa fra Røyelen i Reisadalen. En fin fjelltopp, men desverre, jeg vet ikke hva den heter. Den ligger til venstre når du svinger ned mot Røyelen. Midt i bildet er den såkalte "porten". Et kronglete område når du kommer opp fra Røyelen. Har aldri vært denne veien og møtte plutselig masse trafikk opp da jeg bikket over kanten. Fortsetter innover langs scooterløypa, et nydelig vær i dag.
Enda en spiss fjelltopp dukker opp, og igjen, jeg har ikke peiling på hva fjellet heter. Samme område som på forrige bildet, dette er tatt mot nord. Så er jeg kommet inn til reingjerdet. Fortsetter et stykke til innover langs løypa.
Ikke alt er like pent å se på, men det er en nødvendig del av hverdagen vår. Og her er jeg ved veis ende og jeg vender nesen hjemover igjen. Telleren på scooteren viser at jeg har kjørt nøyaktig 40 km. siden jeg startet hjemmefra.