Juni, år 2010

Trykk på bildene for større versjon.
(Alle bilder copyright Charles Mathisen)

Bilder tatt 1.6.2010
På tur på jobb i Burfjord, snøslaps på veien over Kvænangsfjellet. I bakgrunnen er Gildetun.
På tur fra jobb, halvparten av isen på Oksfjordvannet har lagt seg øverst oppe på vannet. Og andre halvparten har lagt seg nederst ved Bukta.

Bilder tatt 5.6.2010
Snøbyger på Kvænangsfjellet. Isen har i løpet av det siste døgnet gått av Oksfjordvannet. I går var det et stort isflak midt på vannet, nå er den forsvunnet.

Bilder tatt 6.6.2010
Øra i dag, 4-6 varmegrader og overskyet. Sandbukt, snøen har krøpet nedover i skogen.
Oksfjorden. Danskefjellet i bakgrunnen. 2/3 del av Nouvas er dekket av snø. Oksfjordvannet med Sansvarre i bakgrunnen. Bukta.
Oksfjordvannet sett mot sør. Oksfjordvannet og Sansvarre. Nederste delen av Oksfjordvannet er fri for is. Her ligger siste rest av isen. Hit vil laksen trekke i sommer iflg. gammel lærdom.
Kvænangsfjellet og gildetun. bra vær her oppe i dag, men noe kjølig og vind. Storbukttinden. Noen trosser vinterværet og blomstrer det de kan. Og forøvrig lar vi humla suse........

Bilder tatt 13.6.2010
Sol og fint vær, men en litt kjølig vind inn fjorden ødela noe av sommerværet. Sandbukt, 12-13 varmegrader.
Kirketinden, eller var det Heindalstinden? Ekspertisen er uenig. Båtfjellet. Oksfjordvannet mot sør. Oksfjordvannet mot vest.

Bilder tatt 20.6.2010
Regn, regn og atter regn, slik har det vært hele helgen. Temperaturen ligger på 7-8 varmegrader og skydekket er godt nedenfor skogbandet.